Main content

Odkrijte številne čudežne koristi ognjiča za kožo

Ognjič je značilna Kiehlsova sestavina vse od šestdesetih let prejšnjega stoletja. Kot del naše lekarniške tradicije smo začeli formulirati naš Calendula Herbal-Extract Toner z ročno nabranimi cvetnimi listi in izvlečkom ognjiča. Ta brezalkoholni tonik je kmalu pridobil kultni status in postal priljubljena izbira naših strank po vsem svetu, saj na globalni ravni prodamo enega vsakih 20 sekund. Odkrijte več o ognjiču in njegovem edinstvenem mestu v naši dediščini.

Kaj je ognjič?

Calendula officinalis ali vrtni ognjič, ki izvira iz Sredozemlja, je zelnata rastlina, ki se pogosto uporablja v zeliščnih izdelkih in izdelkih za nego kože. Ime te trajnice, ki naj bi cvetela prvega v mesecu, izvira iz latinske besede »kalendae«, ki pomeni »mali koledar« ali »prvi dan vsakega meseca«. I Cvetovi ognjiča so oranžne ali zlate barve in imajo močno, svežo aromo. Ognjič se kot priznano zelišče že več stoletij uporablja v ajurvedski in tradicionalni kitajski medicini.

Ali je ognjič dober za vašo kožo?

Naši cvetni listi in izvleček ognjiča znanstveno preizkušeno zagotavljajo trajno in neprekinjeno oskrbo s spojinami, ki lajšajo nelagodje. Vsak posamezen cvetni list ognjiča vsebuje pet spojin – oleanolno kislino, lupeol, kvercetin, α-amirin in β-amirin. Te učinkovite spojine so bile raziskane in so znane po tem, da zagotavljajo antioksidativno zaščito, pomirjajo kožo in lajšajo nelagodje.

Katere so prednosti ognjiča?

Učinkovite spojine v ognjiču pomagajo pomiriti in vidno izboljšati kožo. Naše formule s cvetnimi listi in izvlečkom ognjiča pomagajo olajšati nelagodje in poskrbijo, da bo koža gladka, sijoča in sveža kot jutranja rosa. Te spojine v naši kremi Calendula Serum-Infused Water Cream koži pomagajo, da se lahko zoperstavi zgodnjim znakom staranja, vključno s pusto kožo, suhimi drobnimi linijami ter neenakomernim tonom in teksturo kože.

Kako lahko ognjič uporabljamo?

Poleg ognjičevih izdelkov za nego kože se to užitno zelišče pogosto uporablja v jedeh in čajih. Cvetne liste ognjiča lahko vmešamo v solato, namakamo, da ustvarimo pomirjujoč čaj ali uporabljamo kot nadomestek žafrana. Iz cvetov pridobivamo tudi rumeno barvilo, ki se uporablja za barvanje tkanin in živil.

Zgodovina ognjiča

  • V srednjem veku so ognjič uporabljali za barvanje sirov in masla.
  • Med ameriško državljansko vojno in prvo svetovno vojno so cvetne liste ognjiča uporabljali za previjanje ran.
  • V hindujski kulturi se ognjič uporablja za okrasitev kipov, pogosto pa ga vključujejo v jedi, tkanine in kozmetiko.
  • Ognjič so uporabljali v starodavnih azteških in majevskih civilizacijah, zdaj pa je vključen v procesije ob dnevu mrtvih v Mehiki.

Kiehl’s in ognjič

Zaradi uspeha in dolgoletne priljubljenosti našega ognjičevega tonika smo linijo izdelkov z ognjičem razširili s penečim čistilom, vlažilno masko za obraz in vodno kremo s serumom ognjiča. Vsak od teh izdelkov je formuliran z našim koncentriranim izvlečkom ognjiča. Zvesti naši lekarniški dediščini masko, tonik in vodno kremo še dandanes prepojimo z ročno nabranimi cvetnimi listi ognjiča!

Naši cvetni listi ognjiča

Od trenutka, ko semena ognjiča posadimo, vzgojimo, ročno oberemo in posušimo, mine približno 9 do 10 mesecev. Cvetne liste, ki jih nabiramo od januarja do marca, obiramo ročno, da ohranimo njihovo nežnost in celovitost. Nato jih ročno sortiramo in posušimo brez dodatne umetne toplote ali obdelave. Vse neuporabljene cvetne liste in dele lahko uporabimo za izdelavo komposta.

Ognjič v naših formulah

Naša maska in tonik z ognjičem sta oblikovana s celimi cvetnimi listi, ki prispevajo k zlatemu odtenku formule. Ko se cvetni listi počasi zmešajo v masko, se barva začne intenzivirati, medtem ko se barva ognjičevega tonika sčasoma dejansko poglobi. Pri formuliranju ognjičeve vodne kreme so Kiehlsovi kemiki poskušali razviti pripravek, ki bi iz ognjiča izvlekel kar največjo učinkovitost. Za to formulacijo cele cvetne liste ognjiča namakamo pri visoki temperaturi, s čimer omogočimo maksimalno sproščanje pomirjevalnih spojin iz cvetov. Ko se spojine sprostijo, te cele cvetne liste zmešamo v formulo in zdrobimo v stotine mikroniziranih cvetnih listov, vidnih le pod mikroskopom.

Ognjičev tonik v muzeju Smithsonian

Naša kultna klasika Calendula Herbal-Extract Toner je vključena celo v zbirko kozmetike in izdelkov za osebno nego muzeja Smithsonian Institute.II Kot del stalne zbirke nacionalnega muzeja ameriške zgodovine je ta klasična formula za nego kože priznana kot edinstvena dediščina.

Vaša rutina nege kože z ognjičem

Naši nežni, a učinkoviti izdelki za nego kože z ognjičem so oblikovani za vse tipe kože. Ti izdelki so še posebej primerni za normalno in mastno kožo, obenem pa so dovolj blagi za uporabo pri občutljivih tipih kože. Naše stranke pravijo, da lahko ta rutina nege kože pomaga uravnotežiti kožo in izboljšati problematična področja za zdrav videz kože. Osvežite svojo rutino in izkusite prednosti ognjiča za vašo kožo.

1. KORAK

Čiščenje

Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash

S svežo aromo in teksturo kremaste pene je ta peneči gel za obraz poživljajoč način za začetek jutra ali odstranjevanje umazanije in maščobe ob koncu dneva. To učinkovito čistilo za obraz, ki je primerno za mastno in normalno kožo, nežno odstrani umazanijo, ostanke in nečistoče. Njegova formula kremnega gela se aktivira v gosto, bogato peno in pusti kožo osveženo ter prenovljeno. Čeprav je čistilni gel za obraz z ognjičem učinkovito čistilo, ohranja kožno pregrado in zagotavlja občutek, da je ne lušči. Osvežite svojo kožo s tem aromatičnim penečim čistilom za obraz.

DODAJTE V KOŠARICO
2. KORAK

Toniziranje

Calendula Herbal-Extract Toner

Ta ikonična formula, ki jo naše stranke obožujejo, pomaga pomiriti in tonizirati kožo. Formula tega učinkovitega tonika za mastno in normalno kožo je prepojena s korenino navadnega repinca in alantoinom, skupaj z izvlečkom ognjiča ter približno 93 cvetnimi listi ognjiča v 250 ml steklenici. Formula brezalkoholnega tonika ne vsebuje grobih sintetičnih izsušujočih snovi. Po čiščenju namažite kožo z našim nežnim ognjičevim tonikom, da pomirite in izboljšate problematična področja.

DODAJTE V KOŠARICO
3. KORAK

Vlaženje

Calendula Serum-Infused Water Cream

Naša lahka vodna krema, prepojena s koncentriranim serumom ognjiča, je čudežna formula. Ta učinkovita vlažilna krema, formulirana s stotinami mikroniziranih cvetnih listov ognjiča in našo največjo koncentracijo izvlečka ognjiča, vidno poenoti polt in okrepi njen sijaj, obenem pa sčasoma pomaga ublažiti vidno rdečico. Po nanosu se formula spremeni v kot voda lahko teksturo, ki koncentrirani serum ognjiča sprošča neposredno na kožo. Z vsakodnevno uporabo bo vaša koža mehka kot cvetni listi.

DODAJTE V KOŠARICO
4. KORAK

Maska

Calendula Petal-Infused Calming Mask

Za eksplozijo hladilnega vlaženja izkusite našo pomirjujočo masko za obraz. Ta lahka gel maska za obraz, formulirana za vse tipe kože, navlaži kožo in pusti mehak ter pomirjujoč občutek. Poleg izvlečka ognjiča in aloe vere je ta učinkovita formula prepojena z eteričnima oljema kamilice in limone. V skladu z našo dediščino je ta maska prepojena s približno 150 cvetnimi listi ognjiča na 100-mililitrski kozarček. Pomirite in osvežite kožo po napornem dnevu ali dolgem letu oziroma kadar koli želite doživeti hladilno vlaženje. Masko nanesite na celoten obraz ali samo na suhe predele za takojšen občutek navlaženosti in osvežitve.

DODAJTE V KOŠARICO

I Krajša izdaja slovarja Oxford English Dictionary (6. izdaja). Združeno kraljestvo: Oxford University Press. 2007. P. 3804 ISBN 0199206872
II »Kiehl’s Calendula Herbal-Extract Alcohol-Free Toner.« Smithsonian Institution. Splet. 6. junij 2018.

Morda vam bo všeč tudi

Sporočilo o orientaciji
Za najboljšo izkušnjo obrnite svojo napravo